Pileće rolnice punjene šunkom i sirom


Kada vikendom ne znam šta bih spremala za ručak, onda često napravim ove rolnice. To mi je jedan od omiljenih načina pripreme bijelog pilećeg mesa, jer se ne presuši tokom termičke obrade, a punjenje od šunke i sira im daje dodatnu sočnost. Uz rolnice obično služim pire krumpir i umak od šampinjona u vrhnju za kuhanje, a vi ih možete služiti uz prilog po svom izboru i omiljenu salatu.

Iako možda manje iskusnim domaćicama može izgledati komplicirana, priprema je zapravo jako jednostavna. Tanko izrezana pileća prsa se malo izlupaju čekićem za meso, začine se, na njih se stavi po jedan komadić šunke i sira i zarolaju se. Bitno je da je meso koje filate dovoljno veliko kako bi mogli fino zarolati. Neće vam biti potrebne čačkalice niti će vam se rolnice odmotati prilikom prženja. Uostalom, pogledajte video ili pisani recept sa slikama i uvjerite se koliko je jednostavna priprema.

Video recept i postupak možete pogledati ovdje: 





Za ovaj recept će vam biti potrebno:

- 500 g pilećeg bijelog mesa - sol, vegeta i origano po ukusu - 150 g šunke ili šunkarice - 150 g sira trapista (kačkavalja) - jaja, brašno i prezla za paniranje - ulje za prženje






Postupak:

Pileće bijelo meso izrežite na šnicle, rastanjite i začinite. Na svaku šniclu stavite po jedan pruitić šunke i sira i čvrsto zarolajte (slično kao kada motate sarmu). Svaku rolnicu uvaljajte prvo u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezlu i pržite na prethodno zagrijanom ulju uz okretanje dok ne porumene. Poslužite uz majonezu, kiselo vrhnje ili jogurt.



e-kuhinjica vam želi uspješno kuhanje!! Više video recepata možete pronaći na YouTube kanalu e-kuhinjica OVDJE