Čokoladna duga kocke





Video recept i postupak možete pogledati ovdje: 






Za ovaj recept će vam biti potrebno:

- 170g maslaca/margarina - 300g čokolade za kuhanje - 100 g mliječne čokolade - 100 g bijele čokolade - 4 jaja - 150g šećera - 2 žlice šećera u prahu - 1 vanilin šećer - 100 g oštrog brašna - 500 g ABC ili mascarpone sira - 500 ml slatkog vrhnja


Biskvit:

Zajedno otopiti maslac/margarin sa 200 g čokolade za kuhanje i ostaviti da se malo ohladi.

Za to vrijeme bjelanjke umutite sa šećerom (šećer trebate postepeno dodavati).

U prohlađenu čokoladu dodajte jedan po jedan žumanjak i dobro izmješajte mutilicom i na kraju dodajte brašno.

Umiješajte i snijeg od bjelanjaka i šećera pa tijesto rasporedite u pleh za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 C.

Krema:

ABC ili mascarpone sir (sobne temperature) mikserom umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

U posebnoj posudi umutite slatko vrhnje pa postepeno špatulom pomiješajte sa ABC sirom. Kremu podijelite na tri dijela.

Po 100 g čokolade za kuhanje, mliječne čokolade i bijele čokolade otopite u odvojenim posudicama (u mikrovalnoj ili na pari) pa otopljenu čokoladu dodajte u zdjele sa kremom.

Dobro promiješajte pa mažite preko ohlađenog biskvita od najtamnije do najsvjetlije kreme. Svaku kremu dobro poravnajte i zagladite kako bi presjek bio što ljepši.

Ostavite da se dobro ohladi prije rezanja i ukrasite po želji.



e-kuhinjica vam želi uspješno kuhanje!! Više video recepata možete pronaći na YouTube kanalu e-kuhinjica OVDJE