1 recept, 3 kolača: šubarice, dvobojni rolat u oblatni i rum kuglice



Video recept i postupak možete pogledati ovdje: 


Za ovaj recept će vam biti potrebno:

- 6 jaja - 420 g brašna - 440 g + 8 žlica šećera - 1 prašak za pecivo - 2 žlice kakao praha - 12 žlica vode - 1 litra mlijeka - 2 pudinga od vanilije - 300 g maslaca/margarina - 50 g čokolade za kuhanje - 2 lista oblatne - kokosovo brašno po potrebi (za uvaljati šubarice i rum kuglice)


Žuti biskvit:

Pjenasto umutite 3 jaja sa 220 g šećera. Kada smjesa postane blijedo žuta dodajte 6 žlica vode, 220 g brašna i pola praška za pecivo. Pecite oko 10 minuta na 180 C.

Čokoladni biskvit:

Pjenasto umutite 3 jaja sa 220 g šećera. Kada smjesa postane blijedo žuta dodajte 6 žlica vode, 200 g brašna, 2 žlice kakao praha i pola praška za pecivo. Pecite oko 10 minuta na 180 C.

Krema:

0.5 l mlijeka
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
150 g maslaca/margarina

Šećer i puding od vanilije pomiješajte sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati pa u vruće dodajte smjesu sa pudingom i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite i u ohlađeno dodajte maslac/margarin.





Dvobojni rolat u oblatni:

Odrežite po četiri trake žutog i čokoladnog biskvita. Pripremite dva lista oblatne i skuhajte 1 puding od vanilije sa 4 žlice šećera na 0.5 l mlijeka. Vrućim pudingom premažite listove oblatne pa složite naizmjenično trake žutog i čokoladnog biskvita na listove (dva žuta i dva čokoladna na jedan list). Premažite kremom (tek toliko da se trake zalijepe jedna za drugu), čvrsto urolajte i ostavite da se ohladi i stegne prije rezanja.





Šubarice:

Od ostatka biskvita kalupićem ili malom čašicom režite krugove i po dva spojite kremom. Kremom namažite šubare sa strana i urolajte u kokos. Za glazuru otopite 50 g maslaca/margarina i 50 g čokolade za kuhanje i pažljivo malom žličicom nanesite glazuru na svaku šubaricu.





Rum kuglice:

U zdjelu stavite ostatke biskvita, kreme i čokoladne glazure i dobro promiješajte. Ako je smjesa previše suha onda dodajte malo mlijeka a ako je previše mekana dodajte malo izlomljenog petit keksa. U smjesu dodajte i rum, pa oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokos.


e-kuhinjica vam želi uspješno kuhanje!! Više video recepata možete pronaći na YouTube kanalu e-kuhinjica OVDJE