1 recept, 3 kolača: šubarice, dvobojni rolat u oblatni i rum kuglice
1 recept, 3 kolača: šubarice, dvobojni rolat u oblatni i rum kuglice
Video recept i postupak možete pogledati ovdje:
Za ovaj recept će vam biti potrebno:
- 6 jaja
- 420 g brašna
- 440 g + 8 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakao praha
- 12 žlica vode
- 1 litra mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 300 g maslaca/margarina
- 50 g čokolade za kuhanje
- 2 lista oblatne
- kokosovo brašno po potrebi (za uvaljati šubarice i rum kuglice)
Žuti biskvit:
Pjenasto umutite 3 jaja sa 220 g šećera. Kada smjesa postane blijedo žuta dodajte 6 žlica vode, 220 g brašna i pola praška za pecivo. Pecite oko 10 minuta na 180 C.
Čokoladni biskvit:
Pjenasto umutite 3 jaja sa 220 g šećera. Kada smjesa postane blijedo žuta dodajte 6 žlica vode, 200 g brašna, 2 žlice kakao praha i pola praška za pecivo. Pecite oko 10 minuta na 180 C.
Krema:
0.5 l mlijeka
1 puding od vanilije
4 žlice šećera
150 g maslaca/margarina
Šećer i puding od vanilije pomiješajte sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati pa u vruće dodajte smjesu sa pudingom i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite i u ohlađeno dodajte maslac/margarin.
Dvobojni rolat u oblatni:
Odrežite po četiri trake žutog i čokoladnog biskvita. Pripremite dva lista oblatne i skuhajte 1 puding od vanilije sa 4 žlice šećera na 0.5 l mlijeka. Vrućim pudingom premažite listove oblatne pa složite naizmjenično trake žutog i čokoladnog biskvita na listove (dva žuta i dva čokoladna na jedan list). Premažite kremom (tek toliko da se trake zalijepe jedna za drugu), čvrsto urolajte i ostavite da se ohladi i stegne prije rezanja.
Šubarice:
Od ostatka biskvita kalupićem ili malom čašicom režite krugove i po dva spojite kremom. Kremom namažite šubare sa strana i urolajte u kokos. Za glazuru otopite 50 g maslaca/margarina i 50 g čokolade za kuhanje i pažljivo malom žličicom nanesite glazuru na svaku šubaricu.
Rum kuglice:
U zdjelu stavite ostatke biskvita, kreme i čokoladne glazure i dobro promiješajte. Ako je smjesa previše suha onda dodajte malo mlijeka a ako je previše mekana dodajte malo izlomljenog petit keksa. U smjesu dodajte i rum, pa oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokos.
e-kuhinjica vam želi uspješno kuhanje!! Više video recepata možete pronaći na YouTube kanalu e-kuhinjica OVDJE
Ja sam zaposlena mama malog "probirljivca", uvijek u potrazi za zanimljivim receptima i ukusnim jelima.
Svoje recepte uglavnom prezentujem na YouTube kanalu e-kuhinjica ali, svjesna da mnoge domaćice ipak više vole napisane recepte, upustila sam se u avanturu stvaranja bloga e-kuhinjica.
Na ovom blogu možete pronaći dio recepata za koje sam do sada snimila video recepte, ali marljivo radim da svi moji recepti nađu svoje mjesto ovdje.
Radujem se ugodnom druženju sa vama,
vaša e-kuhinjica.
0 Primjedbe