Medeno srce kolač - recept bez jaja i mlijeka
Video recept i postupak možete pogledati ovdje:
Za ovaj recept će vam biti potrebno:
(smjesa za biskvit - kao mjeru sam koristila čašu od 200 ml) - 3 čaše šećera - 3.5 čaše brašna - 2 žličice sode bikarbone - 2 žličice mješavine začina za medenjake (ili cimeta, ukoliko nemate začin) - 5 žlica džema ili pekmeza po izboru (ja sam koristila domaći džem od šljiva) - 2.5 čaše vode (fil) - 100 g čokolade za kuhanje - 5 žlica džema - 4 žlice vode (vodu dodati samo ako je džem previše gust) (glazura) - 100 g čokolade za kuhanje - 50 g margarina - 4 žlice šećera - 4 žlice vode
Postupak:
Sve sastojke za biskvit stavite u dublju posudu i dobro izmješajte (žlicom ili žicom za mućenje). Pola smjese sipajte u pouljen ili pobrašnjen pleh za pečenje. Ja sam koristila okrugli pleh promjera 32 cm. Pecite 15 minuta na 180 C. Biće dovoljno samo da se na vrhu napravi korica, nemojte do kraja ispeći biskvit inače će vam kolač biti previše suh.
U međuvremenu na laganoj vatri otopite sastojke za fil. Na polupečeni kolač nanesite fil, pa prelijte ostatkom smjese za biskvit, poravnajte i vratite u pećnicu. Pecite još 25-30 minuta na 180 C.
Sastojke za glazuru istopite na laganoj vatri i prelijte prohlađeni kolač pa ostavite da se dobro ohladi i stegne prije rezanja.
0 Primjedbe