Čoko-moko torta sa gotovim korama
Za ovaj recept će vam biti potrebno:
- 1 pakovanje gotovih tamnih kora za tortu (preporučujem Vincini kore, ali možete koristiti bilo koje biskvitne kore koje vama odgovaraju) - 2 x 50 ml čokoladnog mlijeka - 300 g mljevene plazme (ili drugog keksa po želji) - 700 g milerama - 250 g šećera u prahu - 2 x 400 ml slatkog vrhnja
Postupak:
U odvojenim posudama umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag (400 ml u jednoj posudi i 400 ml u drugoj posudi) i ostaviti sa strane. Sada posebno umutite mileram i šećer u prahu, pa na kraju dodajte mljeveni keks i sve dobro sjedinite. Na tacnu stavite prvu koru (obično ih bude tri u pakovanju) pa prelijte sa 50 ml čokoladnog mlijeka. Premažite sa pola fila sa keksom. Na taj fil namažite prvi dio umućenog slatkog vrhnja (par žlica ostavite za ukrašavanje torte). Poravnajte i na šlag stavite drugu koru.
Ponovite postupak - prelijte čokoladnim mlijekom, namažite ostatak fila sa keksom pa dio drugog umućenog šlaga (ponovo par žlica ostavite za ukrašavanje torte).
Na kraju cijelu tortu premažite ostatkom šlaga i ukrasite po želji.
Ukoliko želite pogledati postupak pripreme ove čoko-moko torte, to možete učiniti ovdje: VIDEO RECEPT
0 Primjedbe